| Hírek (: : Szinetár Dóra bio menüsorral várta vetélytársait |
Szinetár Dóra bio menüsorral várta vetélytársait
2010.07.23. 14:18
Népszerű színésznőnk a csütörtöki Vacsoracsatában bebizonyította, hogy egészséges ételekből is készíthető finom vacsora.
Szinetár Dóra kislány volt, amikor feltűnt a tévé képernyőjén. Legemlékezetesebb előadása az Iskolatáska, amit Demjén Ferenccel adtak elő. Azóta már a Budapesti Operettszínház megbecsült művésze, a fülbemászó duetteket pedig nem Rózsival, hanem férjével, Bereczki Zoltánnal adja elő.
Dóra vacsoravendégeit belvárosi lakásunkban fogadta. A menüjéhez szükséges alapanyagokat bio boltokban szerezte be, hogy természetes alapanyagú ételekkel kínálhassa celebtársait.
Menüsorához családi tradicionális recepteket használt, ezért estéjén csak és kizárólag Szinetár ételek kerültek terítékre. A vacsora nagyon jó hangulatban telt, az estét pedig egy kreatív foglalkozással zárta.
Buza Sándor 8, Hajdú Péter és Jakupcsek Gabi 9-9, Dobó Kata pedig 10 ponttal jutalmazta Dóra főzőtudományát, így összesen 36 ponttal büszkélkedhet.
Előétel:
Mamika paradicsomlevese tönkölykockával és bio-gouda-val
Hozzávalók:
1kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 ek fehér tönkölyliszt
1 csokor petrezselyem
1 ek nádcukor
1/2 citrom leve
2 zöldségleveskocka
1 kk bazsalikom
A tetejére: reszelhető bio-gouda sajt, 6 szelet tönkölykenyér, 1 kk olivaolaj
A paradicsomokat felvágjuk, és kevés leveskockás vízben kb 10 percig főzzük. Ha megpuhult botmixerrel turmixoljuk, majd szűrőn „átpaszírozzuk“. A héj-és magnélküli levet tovább főzzük, 1/2 dl hidegvízben feloldott liszttel habarjuk, fűszerezzük. Az apróra vágott petrezselymet csak a végén szórjuk bele.
A kenyeret apró kockákra vágjuk, olivaolajon pirítjuk-szárítjuk, amíg szép színe lesz.
Tálaláskor a reszelt sajttal együtt a levesre szórjuk.
Főétel:
Fokhagymás-ropogós csirkecomb tepsis burgonyával, parajos gerslivel és őszi salátával
Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
1/2 dl olivaolaj
2 ek méz
fokhagymás só
bazsalikom
majoranna
oregano
1/2 kg krumpli
240g gersli
1 zacskó mirelite bio-paraj
A csirkét megmossuk, megtöröljük, fűszerezzük és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük az olivaolaj, és a méz keverékével, kevés vizet csorgatunk mellé, foliával letakarjuk és
180 C-os előmelegített sütőben kb 50 percig pároljuk. Ha megpuhult, levesszük a fóliát, és még barnulásig sütjük.
A krumplit kettévágjuk, tetejét sózzuk, és bio bógrízzel fűszerezzük, olivával ezt is megkenjük és a csirke alá tóljuk a sütőbe. Amikor a csirke elkészült, a krumplit még pirítjuk.
A gerslit 800 ml vízben puhára főzzük, a parajt felengedjük, fokhagymával, sóval, és kis tejszínnel ízesítjük, és az egészet összekeverjük.
A salátához a következő hozzávalókat apróra vágjuk, megtisztítjuk, és összekeverjük, tetejére citromos-olivás, nádcukros öntetet öntünk.
6 nagy paradicsom, ½ fej saláta, ½ kígyóuborka, 3 zöldpaprika, 2 alma, 1 közepes fürt szőlő, 2 szár halványítózeller, 1 maréknyi apróra vágott dió, magok (fenyő, tök, napraforgó).
Desszert:
Bögretorta bogyós lekvárral és csokimázzal
Hozzávalók:
1 bögre fehér tönkölyliszt
1 bögre nád porcukor
1 bögre rizstej
1,5 bögre darált dió
1 tojás
1 sütőpor
1 kk bio vaj
1 kk szódabikarbóna
2 üveg bogyós-gyümölcs lekvár
1 tábla
Viviani tejcsoki-bevonó
pici növényi tejszín
Vajat, lisztet, tojást, tejet, cukrot, sütőport, szódabikarbónát összekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, kis lángon szúrópróbáig (kb 40 perc) sütöm, tepsiből még melegen kiborítom. Félbevágom, majd tortaformákat „szaggatok“ belőle, savanykás bogyós lekvárral töltöm, és a tetejére a kis tejszínnel elkevert, felolvasztott csokibevonót kenem.
| |